+31 653 145 993 info@expo-thuis.nl

Irene Weug

Bijdragen van Irene Weug aan de Beeldentuin (* = aanwezig in beeldentuin) en Expo Thuis

[listmenu menu=”IreneWeug”]


Irene groeide op in Vlissingen en trok na de middelbare school naar Utrecht om te gaan studeren aan de academie voor Expressie door Woord en Gebaar. Ze volgde de opleiding van dramadocent. Op haar vijftigste kwam ze bij toeval terecht bij de Willem de Kooningacademie (voor beeldende kunst) en besloot zich in te schrijven voor een avondstudie. “Hier kwam ik thuis”, vertelt Irene terwijl haar ogen gaan stralen.

Haar hele leven werkt Irene al met jongeren. Ze was docent drama en rekenen op het Kellebeek College Roosendaal. (met pensioen) 

“Ik hou van bomen en werk graag buiten, niet beschermd”. Zo verteld Irene haar inspirerende verhaal over haar werk en wat haar drijft. In vier jaar tijd heeft ze steeds een deel van het parcours naar Santiago de Compostella afgelegd per fiets (tot aan de Pyreneeën) en de laatste 800 kilometer te voet.

Deze reis heeft ze beschreven in een boekje, opgedragen aan haar echtgenoot met de titel Jij verzacht mijn ogen. Deze vier woorden zijn sindsdien een inspiratiebron gebleken voor haar beeldende werk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.