+31 653 145 993 info@expo-thuis.nl

Luc Ingels

Bijdragen van Luc Ingels aan de Beeldentuin (* = aanwezig in beeldentuin) en Expo Thuis

[listmenu menu=”LucIngels”]


Luc Ingels is afkomstig uit Biervliet. Daar is hij in 1956 geboren. Zijn eerste kennismaking met beeldhouwen kwam via Leo Mouws, bij wie hij privélessen volgde. Hij vervolgde zijn opleiding als beeldhouwer en de, praktisch gerichte, opleiding tot restaurateur, aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Hierna volgde hij ook de workshop modeltekenen. Na enkele studiereizen door o.a. Italië en Afrika vestigde hij zich in Walsoorden als beeldhouwer en restaurateur. Hierna heeft hij nog enkele reizen gemaakt door Amerika , Azië en Afrika. De invloed van zijn reizen vindt je subtiel terug in zijn beelden. Gespecialiseerd in natuursteen vinden we dan ook de meeste beelden uitgevoerd in marmer, arduin en graniet, alhoewel hij ook andere materialen gebruikt en ze vaak combineert. Vanaf 2004 volgt hij de opleiding goud-zilversmid, eveneens aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Hiervoor is hij in 2009 met grote onderscheiding geslaagd.

Zijn werk staat bij gemeentes (bv. Axel), bedrijven (bv. Neckermann postorder bv., ROC Terneuzen) en particulieren in binnen- en buitenland. Hij heeft restauratieopdrachten uitgevoerd in o.a. Parijs op Père Lachaise en Mont Martre (graf van Conrad Busken Huet). En werd door de Belgische televisie maatschappij AVS uitgenodigd voor een opdracht in Griekenland op het eiland Naxos.

Zijn werk gaat over relaties tussen mensen onderling, het drukt bepaalde emoties uit. Geen persoonlijke, maar universele, tijdloze gegevens. Zijn werken zijn een verdichting van de werkelijkheid. Bij de beelden mag je je eigen verhaal bedenken, welke gevoelens roepen de beelden op? De beeldhouwer vraagt liever wat je zelf in zijn objecten ziet. Dat heeft een reden. Hij wil er geen verhaal bij vertellen. Daarmee sluit je elke discussie af, doe je het nadenken meteen de das om. Hij wil de mensen juist aan het denken zetten.


Aan de Drogendijk, tussen Kloosterzande en Ossenisse, is het beeldhouwatelier van Luc Ingels gevestigd. Hier worden ook workshops en cursussen georganiseerd.

Luc Ingels
Drogendijk 19
4588 KK Walsoorden
e-mail: ingels@beeldhouweninzvl.nl
Tel.: 0114-682600
http://www.beeldhouweninzvl.nl