+31 653 145 993 info@expo-thuis.nl

Ank van Meer

Bijdragen van Ank van Meer aan de Beeldentuin (* = aanwezig in beeldentuin) en Expo Thuis

[menu_in_post_menu menu=41 container_id=”§1″ menu_id=”1″ style=”list”]


HB1_5182 A (Kopie)


Schilder/beeldhouwer Ank van Meer, is een veelzijdig kunstenaar. Ze woont en werkt in Halsteren/Bergen op Zoom.

Over haar schilderijen vertelt Ank: “Op een speelse manier ontstaan kleur en vorm, lijnen accentueren de verbeelding. Mensen in relatie tot elkaar, vragen over milieu en leefbaarheid, houden mij bezig”.

Het werk omschrijft ze als “semi abstract, gestileerde vormen”. De schilderijen kenmerken zich door het kleurgebruik, “Meestal maak ik groot werk, acryl op linnen”, zegt ze.

ank 2

Beeldhouwen vraagt een heel andere benadering dan schilderen. Steen eist geduld en laat zich niet dwingen, het is natuurlijk materiaal.

”Voor de beelden gebruik ik vaak serpentijn, arduin, springstone of Belgisch Massey, vooral harde steen. Soms vraagt de vorm van de steen al om een speciale aanpak.

ank 3

De vormen staan steeds meer op zichzelf. De uitstraling en rankheid van het stuk vind ik belangrijker dan het uiteindelijke resultaat. Ook is de steen belangrijk. Waar ik uitkom met deze stijl is voor mij nog een verrassing”.

“In de beginperiode deed ik mijn inspiratie op al wandelend langs het strand van Cadzand”, vertelt ze. “Aangespoelde stukken oude zeeklei, wonderlijk wat je daarin kunt ontdekken. Ik zag er vooral menselijke vormen in. Na verloop van tijd wilde ik mijn beelden meer vanuit mezelf vorm geven. Altijd mensfiguren en vaak in relatie tot elkaar, een enorme inspiratiebron”.

ank 4

In de loop der jaren exposeerde ze in verschillende galeries in binnen- en buitenland.

Zomer 2012 nam ze deel aan “Beelden die blijven hangen” in het Arborethum te Kamthout, België.

Najaar 2013 nam ze deel aan een expositie in het gebied van Staatsbosbeheer “Halsters Laagh”. Haar beeld “Laatste Turfmanneke” staat er nu permanent. Het staat symbool voor een turfsteker rond het jaar 1700. Ze draagt daarom het beeldje op aan deze arme mensen die hier aan het zwoegen waren.

In het voorjaar 2014 exposeerde ze haar beelden op landgoed “De Hertgang” samen met Frank Beek.

Haar schilderijen toont ze dit voorjaar in “Het Markiezenhof / La Pucelle” te Bergen op Zoom. Deze expositie loopt tot eind juli.

Via “Arsis ‘kunst en sociëteit” nam ze deel aan “De Rode draad” en Kunsten in de Monumenten. Ook is ze deelnemer van de kunstroute “Bergen Kunst” waarbij haar atelier iedere 1ste zondag van de maand geopend is.

Ank van Meer, atelier Schuttersveld 12, Halsteren.

Website: www.ankvanmeer.nl

e-mail: kunst@ankvanmeer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.