+31 653 145 993 info@expo-thuis.nl

Opening Beeldenpark en Kunstexpo ABG

OPENING BEELDENPARK EN KUNSTEXPO ABG
Eindelijk is het gras groen, de beelden in het park geplaatst en de kunstexpositie ingericht. Alles was in gereedheid gebracht voor de officiële opening van de beeldentuin en expo van het ABG op 19 september.

De beeldentuin bij het nieuwe, tijdelijke ABG ligt er prachtig bij. Een ruim glooiend terrein van ca. 500 m2 met paden, bomen en gras met daarop 18 beelden en een beeldhouwerswerkplaats. Een plek die uitnodigt om te bezoeken en er rond te kijken. Een mooie groene oase die als brugfunctie fungeert tussen het ABG met zijn bewoners en `de buitenwereld`. Gedurende de dag is iedereen er welkom (honden niet), de toegang is vrij. ‘s Avonds worden de beelden verlicht.
Het park is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen TanteLouise-Vivensis, Maarten van ’t Hof (stichting Arsis),kunstenaar Hendrik Boot (stichting Expo Thuis) en landschapsarchitect Maarten Grasveld. Het park ligt aan de Zuidoost singel in Bergen op Zoom achter het nieuwe tijdelijke ABG.

Grote brokken steen, met geweld en toewijding vormgegeven door de beeldhouwers tot beelden die tot de verbeelding spreken. Niet altijd is meteen duidelijk waarnaar je kijkt. Natuurlijk helpt het naambordje maar eigenlijk leidt dat ook af. Wat is boeiender dat zelf je gedachten te laten gaan en je een voorstelling te maken van wat het zou kunnen zijn. Naast de stenen beelden zijn er ook metalen installaties. Zelfs een boomstam is omgevormd tot kunstwerk.

Op dit moment exposeren de beeldhouwers Jan Kettelerij, Paula Withagen, Marcel van Zijp, Frank Beek en Annie Andriessen in totaal 18 beelden. De opzet is de samenstelling periodiek te wisselen. Alle getoonde werken zijn te koop. Informatie over de beelden en de makers vindt u op de website www.expothuis.nl. Alle kunstenaars werken belangeloos mee om dit project te realiseren.
Op het terrein is een container geplaatst, voorzien van hedendaagse kleurige graffiti street art, die dienst doet als opslagplaats voor de beeldhouwers. Een beeldhouwer gaat hier letterlijk aan de slag. Belangstellenden kunnen zo het beeld in wording volgen.

Na de start van het parkproject is de stichting expo thuis opgericht met de opzet meer exposities in openbare ruimtes zoals verzorgingscentra te realiseren. Expothuis heeft eerder al een expositie in Stuyvenburgh georganiseerd. Speciaal ter gelegenheid van de opening van het park is er nu een expositie ingericht in het oude ABG-gebouw aan de Van Dedemstraat. Dit initiatief in een samenwerking tussen Expo Thuis en de kunststichting Arsis.

In het ABG tonen ca 15 kunstenaars een selectie van hun werk. Sommigen spelen in op de geschiedenis van het monumentale gebouw. Ook deze expositie is vrij te bezoeken gedurende de weekenden van september en oktober. Openingstijden zijn zaterdags en zondags van 10:00 tot 17:00 uur. ???
Aarzel niet en stap gewoon het park in en bekijk de expositie, het is bedoeld voor iedereen.
De officiële opening vindt plaats op 19 september 2015 in het tijdelijke ABG.